Преслав Борисов - Член на Европейския парламент

България

Евродепутатът Преслав Борисов откри информационен офис в Силистра

Евродепутатът Преслав Борисов откри информационен офис в Силистра С водосвет бе открит първият в Силистра информационен офис на евродепутат. Домакин на събитието бе силистренският народен представител в 42-то НС и областен координатор на ПП ГЕРБ-Силистра-Стефан Господинов, който в речта си отбеляза важността от засилване на диалога между земеделските производители от региона и евроинституциите. Откриването на информационният офис на г-н Преслав Борисов в град Силистра би спомогнал за това.

В своето обръщение към гостите евродепутатът Преслав Борисов заяви, че офисът ще има три основни приоритета. Първата и специфична дейност, върху която се поставя акцент, е подпомагане развитието на земеделието в региона, достъп до информация на земеделските производители за програмите от новия програмен период и възможност за обратна връзка. "Моята цел е да съм възможно най-близо до проблемите на място. Евродепутатите имат своите инструменти да алармират компетентните институции, така че тези проблеми да намерят разрешение. Време е да намираме повече разрешения, вместо да политизираме всеки един възникнал въпрос.", подчерта Преслав Борисов.

Друго основно звено на работата на информационния офис ще бъде реализацията на европейски кампании, една от които е инициатива във връзка с намаляване на жертвите от пътни инциденти, както и информация относно работата на европейските институции. Като член на транспортната комисия в ЕП г-н Борисов е силно заангажиран с проблемите в областта.

Първото по-голямо събитие, организирано от офиса на евродепутата се очаква да бъде среща на земеделски производители и членове на асоциации в земеделието с техни колеги от ЕС, която ще се проведе в края на годината с домакинството на Силистра. 

Евродепутатът участва в дискусия със земеделските производители, които поставиха въпроси относно развитието на сектора. "Трябва да се мисли дългосрочно и стратегически. През настоящата година се смениха три правителства в България и това ни постави в изключително неизгодна позиция пред европейските партньори. Нужна е единна политика за развитие на земеделието, която да не се влияе от това коя партия е на власт. За това разчитаме на вас - производителите.", заяви Преслав Борисов.