Преслав Борисов - Член на Европейския парламент

България

Честит празник Добрич!

Днес, на 25-ти септември, по случай деня на Добрич, евродепутатът Преслав Борисов (ЕНП / ГЕРБ) поднесе венец на Военното гробище на града, където се състоя панихида в чест на загиналите за свободата на Южна Добруджа. На венецът с големи букви бе изписано "Европейски парламент" в знак на почит от страна на институцията, на която г-н Борисов е представител.

Българският евродепутат се присъедини и към тържественото заседание организирано от Общински съвет, където швейцарския еколог и дарител Барбара Геринг* бе удостоена със званието Почетен гражданин на Добрич за 2013-та година.

По случай празника на града Общината организира и множество други културни изяви.

По време на сутрешните събития Преслав Борисов сподели "За мен е радост да присъствам на честването на празника на Добрич, град който нося в сърцето си. Трябва достойно да оценим връщането на Южна Добруджа към пределите на нашата родина, тъй като това е една изключително богата земя. Именно тук, в град Добрич открих първия си европейски информационен център като представител на Европейския парламент. Така имам възможност да поддържам пряк контакт с местните жители и да работя с тях по множество инициативи."

Барбара Геринг е швейцарски еколог, инициатор и ръководител на партньорския проект с община Добрич за изграждане и развитие на Център за защита на природата и животните (Зоопарк) – Добрич. Родена е през 1953 г. Първият й контакт с България датира още от зимата на 1996-1997г., когато в швейцарските медии се появява снимка на Ройтерс с малко кенгуру от Зоопарка в Добрич и призив за спасяване на животните от студ и глад.