Преслав Борисов - Член на Европейския парламент

Пътна безопасност | Събития

Българският евродепутат Преслав Борисов стартира кампания по пътна безопасност

Българският евродепутат Преслав Борисов стартира кампания по пътна безопасност С обучение по пътна безопасност за ученици от ОУ "Христо Смирненски" и ОУ "Христо Ботев" в Добрич днес бе даден старта на инициираната от българския евродепутат Преслав Борисов (ГЕРБ/ЕНП) кампания за пътна безопасност "Споделен път, споделена отговорност".За първото от поредица обучения и събития в рамките на кампанията 35 първокласници от двете училища бяха посрещнати от директора на КАТ-Добрич Жулиян Минев в специална зала, където чуха кратка презентация изнесена от инспектор Евелин Енев и гледаха образователно филмче озаглавено "Деца пешеходци", в което се демонстрират основните правила за безопасно пресичане.

От името на Преслав Борисов на децата бяха раздадени книжки за оцветяване, които по развлекателен начин ще ги запознаят с основните пътни знаци.

По повод началото на кампанията Преслав Борисов коментира: "Един от приоритетите на кампанията "Споделен път, споделена отговорност" е подобряването на безопасността на уязвимите участници в пътното движение. На децата особено в ранна детска възраст са присъщи редица психофизиологични ограничения, които ги превръщат в особено уязвими участници в пътното движение. Обучението по безопасност на пътното движение е един от начините те да развият умения, позволяващи им да се придвижват в градската среда самостоятелно, отговорно и безопасно." 

Повече за кампанията "Споделен път, споделена отговорност" ще можете да научите съвсем скоро в специално създадената рубрика "Пътна безопасност" на официалния сайт на Преслав Борисов.